Skip to main content
Wat te doen vooraf aan de uitvaart?

Vooraf aan de uitvaart

Praten over, denken aan en je laatste reis zelfs een beetje voelen? Mag ik je vragen om in dat geval na te denken over wie jij bent en wat je wilt nalaten? Welke boodschap heb je voor de achterblijvers? Neem een moment om bewust stil te staan bij onze eigen sterfelijkheid, iets dat we niet gewend zijn maar wat zo essentieel is

lees meer

“Op deze pagina informeer en inspireer ik je graag over welke wensen je zelf vooraf aan een overlijden kunt laten vastleggen.”

Karen AdmiraalUitvaartbegeleider

Levensverhalen vastleggen

Vaak beseffen we niet wat een voorbereiding op een overlijden precies inhoudt. Praten over de dood, het loslaten van ons aardse bestaan en nadenken over onze sterfelijkheid draagt positief bij aan de omgang met de onvermijdelijke rouw na een overlijden. Voor jezelf maar ook voor de nabestaanden en de directe omgeving.

Mijn visie is daarom ook om je levensverhaal alvast vast te leggen. Dat kan via tekst, fotografie, in opgenomen vorm of via beeld. Ik inspireer je graag met een aantal voorbeelden.

Tastbare herinneringen

Samen tastbare herinneringen maken is iets wat naasten enorme troost kan geven wanneer een dierbare wegvalt. Zo zei een klant van mij ooit; ‘Karen, ik kan maar niet afblijven van die handdruk die we lieten maken. Het is zo fijn om haar vingers en handen nog eens te voelen.’..

Er zijn veel mogelijkheden om een tastbare herinnering te maken. Hieronder geef ik je een aantal inspiratiebronnen; een herinneringskunstwerk, een sieraad, een afdruk in gips, een herinneringsdoos met allerlei persoonlijke spullen van en over de overledene, het schrijven van brieven of het maken van een wensenpot met leuke weetjes..

Wensenboekje Buitengewoon afscheid

Uitvaartwensen vastleggen kan in Het Wensenboekje van Buitengewoon Afscheid. Dit boekje is gratis je betaald alleen de verzendkosten. Stapsgewijs kunnen alles wensen en mogelijkheden rondom de uitvaart besproken worden met de familie, de kinderen, ouders of broers en zussen. Natuurlijk biedt het boekje alle ruimte voor wensen en gedachten. Na het invullen kun je het boekje op een afgesproken plaats opbergen. Nabestaanden hoeven daar niet naar te zoeken.

vraag het wensenboekje aan

Kennismaken met Buitengewoon Afscheid

90% van de mensen die Karen en haar team mogen begeleiden leren zij tijdens leven al kennen. Want wanneer je voorbereid bent op het laatste stukje van je leven dan geef je jouw nabestaanden zoveel rust en daarmee ruimte om goed te rouwen.  Ook is het gemeenschappelijke gesprek over de vorm van de uitvaartwensen een gesprek met een helende werking. Voor diegene waar het over gaat en naasten.

Een voorbereidend gesprek is vrijblijvend maar de uren en km’ers die hiervoor worden gewerkt worden alvast in rekening gebracht.

Een uitvaart regelen in 6 werkdagen lukt altijd, maar hoe fijn is het als dat door een persoonlijke voorbereiding met meer rust, liefde en aandacht kan?

Wat te doen bij overlijden?

Lees meer

Wat gebeurd er na de uitvaart?

Lees meer