Skip to main content
Houten ronde urn
Wat te doen na de uitvaart

Na de uitvaart

Na de week van de begrafenis of crematie is er genoeg tijd voor het maken van een keuze over de grafbedekking of de asverwerking van jouw dierbare. Met deze pagina wil ik je inspireren omdat iets tastbaars een troostende waarde kan hebben. Een blijvende herinnering aan hem of haar..

lees meer

“Met deze pagina wil ik je inspireren omdat iets tastbaars een troostende waarde kan hebben.”

Karen AdmiraalUitvaartbegeleider
Wat te doen met de as?

Een sieraad met de as & urnen

Na een uitvaart houd ik altijd een nagesprek met de nabestaanden. Dat vindt ongeveer 4 weken na de begrafenis of crematie plaats, altijd in overleg. Tijdens dit gesprek vertel ik alles over de mogelijkheden voor de asverwerking. Hierbij geef ik je alvast prachtige voorbeelden; verwerking in een sieraad, een mini-urn of in een knuffelkeitje. Natuurlijk blijft het uitstrooien van de as ook een mooie optie. Wanneer je kiest voor een crematie , kun je na ongeveer 6 weken de as ophalen bij het crematorium. Het crematorium neemt hiervoor contact op met de nabestaanden.

Prachtige organische urn van Pox porselein

Grafmonument, grafsteen of gedenksteen?

De keuze voor een grafversiering bij een begrafenis is tegenwoordig veel uitgebreider dan voorheen. Je kunt kiezen voor een grafmonument, een grafsteen of een gedenksteen. Gelijk kiezen hoeft gelukkig niet, je krijgt voldoende tijd om een mooie, persoonlijke keuze te maken. Het gebeurt vaak dat je in de tijd direct na de uitvaart zoveel ideeën hebt, of misschien zelfs geen enkel idee, dat je elke dag iets anders wilt. Een te snelle beslissing kan later niet goed voelen. Ik heb ooit een jonge vader en moeder begeleid. Zij waren hun dochtertje verloren. Zij heeft het grafje tijdens alle seizoenen als een tuintje verzorgd totdat ze precies wist hoe het grafje er uit moest komen te zien…

MONUMENTALISTA | Flowerstone

Mag ik je inspireren met deze prachtige producten en je daarmee laten nadenken over wat bij jou past of bij diegene van wie jij afscheid moest nemen?

De uitvaart

Lees meer

Herinneringsdiensten

Lees meer