Skip to main content
Uitvaartorganisatie in Rotterdam
Vrijwel alles mag en kan tijdens een uitvaart

Uitvaartlocaties in Zuid-Holland

Ben jij woonachtig in regio Zuid-Holland of is jouw dierbare hier woonachtig?  Gloria van Buitengewoon Afscheid verzorgd in de regio Zuid-Holland uitvaarten. Een uitvaartceremonie vlakbij het woonhuis is altijd mooi en vertrouwd.
Wij kennen een groot aantal buitengewone, kleine of juist grote uitvaartlocaties. Die vind je midden in de stad, in de vrije natuur of in het dorp waar je vandaan komt. Zie hieronder een aantal bijzondere en buitengewone uitvaartlocaties in de omgeving van Rotterdam, Leiden, Hoek van Holland, Dordrecht, Gouda en Den Haag.

Terras van kas Villa Ockenburgh

De kas van Villa Ockenburgh

in Den Haag

De Kas van Villa Ockenburgh is een prachtige uitvaartlocatie die omgebouwd kan worden tot condoleanceruimte. Deze fijne plek is rustig en op loopafstand van crematorium Haagse Duinen en Ockenburgh en begraafplaats Westduin in Den Haag. Een herdenkingsdienst of condoleance kan hier op jouw manier worden ingevuld. Het personeel kan jullie prachtige, eerlijke en landelijke hapjes serveren. Deze locatie werkt namelijk uitsluitend met verse seizoensproducten (soms van eigen moestuin) van lokale leveranciers. Let op, deze locatie is alleen op de maandagen beschikbaar als condoleance plek, de andere dagen van de week is de Kas geopend als restaurant.

Capaciteit: 100 personen

De Villa van Ockenburgh

in Den Haag

Naast de kas is de prachtige villa met zijn restaurant ook beschikbaar als condoleance locatie. Deze villa bevindt zich op de buitenplaats Ockenburgh en wordt omringd door prachtige natuur. Een rustige plek waar in moderne en informele sfeer op eigen wijze afscheid genomen kan worden. Op de locatie is een muziekinstallatie aanwezig. Externe beeldschermen voor een fotopresentatie kan ik verzorgen.

Capaciteit: 100 personen

SS Rotterdam - uitvaartlocatie Rotterdam

SS Rotterdam

in Rotterdam

Een afscheid op hét stoomschip met een skyline van Rotterdam. De vele zalen op het schip maken een afscheidsbijeenkomst mogelijk voor een kleine of grote groep genodigden in heel veel verschillende sferen. Meerdere keren mocht ik hier een intiem en groots afscheid verzorgen of alleen de condoleance achteraf.  Persoonlijk vind ik de Grand Ballroom in combinatie met het Upper Promenade Deck de mooiste afscheid plekken. Je kunt dan binnen de afscheidsceremonie vormgeven en wanneer het weer het toelaat, buiten op het deck de borrel. Het theater is ook een bijzondere plek op het schip, het enorme scherm en het podium bieden veel opties.

De Ambassador Lounge is ook een uitzonderlijke afscheidslocatie. Perfect voor de muziekliefhebber waar live muziek en in een “club” setting prachtig samengaat. De overledene ligt dan vaak in het midden op de “dansvloer” op het stermotief en de genodigden zitten/staan dan er dan vaak omheen. Wat ook bijzonder is, is dat de hotelkamers ook beschikbaar zijn voor de overledene als opbaarlocatie en natuurlijk voor zijn of haar dierbaren. Natuurlijk is en blijft het schip hoofdzakelijk een hotel/restaurant. Het is geen standaard uitvaartlocatie, maar wanneer de datum het toelaat is op deze bijzondere plek veel bespreekbaar.

Capaciteit: 500 genodigden 

Uitvaartlocatie Op Hodenpijl in Schipluiden

Op Hodenpijl

in Schipluiden

De Op Hodenpijl kerk is een bijzondere plek voor een uitvaartceremonie en/of condoleance. De kerk heeft een neoclassicistische stijl en de kerkruimte en het restaurant kunnen op vele manieren ingezet worden voor een afscheidsdienst. Zo mogen de stoelen zo gerangschikt worden dat de opstelling voor jullie past. Dit kan een theateropstelling zijn of misschien wel rondom de overledene. Na de ceremonie in de kerk kan er nagepraat en geborreld worden in het restaurant wat grenst aan de zaal. Vele soorten biologische en lokale hapjes (vaak zelfs van eigen moestuin) kunnen worden geserveerd. In de kerkzaal is een vleugel en beamerscherm aanwezig.

Capaciteit: 250 personen

Tuin van de smid in leiden

Tuin van de smid

in Leiden

De tuin van de smid ligt midden in het Cronesteynpark aan de rand van Leiden, heel centraal en groen omgeven. Een uitvaartbijeenkomst biedt deze locatie aan in hun theehuis, dit kan in de kas en/of in de groene zaal. Ze biedt twee zalen die aan elkaar grenzen en eventueel beide open kunnen voor een grotere groep. Beide ruimtes hebben een goede geluidsinstallatie met microfoon, een extern beeldscherm of livestreaming kan ik voor jullie verzorgen.

Wat ik zelf heel prettig vind aan deze uitvaart plek in Leiden is de vrije, natuurlijke, intieme en kindvriendelijke sfeer. Zo mocht ik ooit een uitvaart verzorgen waar de schapen achter de rouwauto liepen toen we wegreden, heel buitengewoon. Ook vind ik dat de hapjes hier lekker en goed verzorgd zijn en de koffie komt als latte art met een heerlijk koekje.

Capaciteit: 100 personen

Dudok in het Park

in Rotterdam

Midden in het Euromastpark in het scheepskwartier van Rotterdam ligt Dudok in het Park (vroeger Oud Heerenhuys). Een prachtige en intieme uitvaartlocatie waar afscheid genomen kan worden op geheel eigen wijze. ‘S winters kan deze afscheidslocatie gebruikt worden voor een intiem en klein afscheid en/of condoleance en in de zomer kan een grote groep uitgenodigd worden omdat we dan het terras erbij kunnen betrekken. Zo had ik ooit een buitenceremonie met live muziek in de prachtige tuin, uitkijkend op het watertje. Omdat deze locatie ook voor hun horeca daggasten open is en zij veel reserveringen hebben voor trouwerijen, zal ik eerst vooraf voor jullie uitzoeken of de gewenste uitvaartdag op deze locatie mogelijk is.

Capaciteit: 60 personen 

The Boathouse Kralingen, bijzondere uitvaartlocatie in Kralingsebos

The Boathouse Kralingen

in Rotterdam

Een van mijn favoriete uitvaartlocaties is The Boathouse, uitkijkend op de Kralingse Plas en het Kralingse Bos. Het moderne en lichte pand heeft een stoere en robuuste uitstraling en bestaat uit verschillende etages die eventueel allemaal benut kunnen worden voor de uitvaart die jij in je hoofd hebt. Ook is het enorme terras, wanneer het weer dit toelaat, een mooie plek om de uitvaartceremonie te starten of te eindigen. Het personeel van The Boathouse heeft veel ervaring met het organiseren van een uitvaartceremonie op deze locatie. Je kunt hier een liefdevolle, meedenkende en respectvolle inzet verwachten. Er is een fantastische geluidsinstallatie aanwezig, een 58 inch scherm, katheter en natuurlijk mobiele microfoons. Na de uitvaartdienst kan er een groot aantal verschillende soorten hapjes geserveerd worden.

Capaciteit: 100 personen

Augustijnenkerk in Dordrecht, bijzondere uitvaartlocatie

Augustijnenkerk

in Dordrecht

Op de Voorstraat in Dordrecht vind je de prachtige Augustijnenkerk die ingezet kan worden als uitvaartlocatie. Deze mooie historische plek laat veel licht door door zijn grote ramen wat een erg aangenaam gevoel geeft tijdens het afscheid. De details, de blauw/groene kerkbanken, de prachtige grote licht kandelaars, het houten gewelfden plafond, de houten preekstoel en de prachtige drieluiken aan de muur maken het een unieke en bijzondere afscheidslocatie. In de kerk staat een Yamaha G2 vleugel en een prachtige orgel die gebruikt kunnen worden tijdens de invulling van de afscheidsceremonie. Akoestisch klinkt de kerk fantastisch, dit komt door de prachtige zerkenvloer die in de kerk ligt.

Capaciteit: 800 personen

Trinitatiskapel

in Dordrecht

Een van mijn favoriete afscheidslocaties, omdat de eigenaar Jan Lokhorst een bijzondere en fijne beheerder is; veel kan en niks is te gek. Deze prachtige kapel midden in het centrum van Dordrecht kan worden omgetoverd tot afscheidslocatie en ingericht worden op de manier die bij jou/jullie past. Misschien is dit eerst een ceremonie en daarna een samenzijn in informele sfeer? Misschien start dit wel met de borrel en willen jullie de sprekers spontaan laten opstaan. Ofwel, kies de vorm die bij jullie past. Op deze locatie is een geluidsinstallatie, piano en zelfs een orgel aanwezig. Mobiele beeldschermen voor een fotopresentatie kan ik voor jullie regelen. Ook verzorgt het catering team van de kapel prachtige hapjes, ook hierbij is álles mogelijk. De ruimtes naast de kapel en de kleine stadstuin zijn ook te betrekken.

Capaciteit: 120 personen 

Noorse Zeemankerk in Rotterdam

Noorse Zeemanskerk

in Rotterdam

De Noorse Zeemanskerk ligt in het Euromastpark, hartje centrum van Rotterdam. De naam van deze uitvaartlocatie zegt het al “Zeemanskerk”, een heel fijn houten kerkje, in typisch zeventiende-eeuwse, Noorse bouwstijl. De rijke geschiedenis van deze unieke plek is voelbaar in de kerkzaal door het orgel, de muurschilderingen op het houtwerk, het glas in lood een het excentrieke interieur. De kerkzaal heeft ook een ontvangstruimte waar na de uitvaartdienst een condoleance kan worden gehouden. Veel van mijn klanten kiezen ervoor om na de afscheidsceremonie hier te verplaatsen naar Dudok in het Park, een fijne horecaplek op loopafstand (4 min) waar de condoleance ook prima kan plaatsvinden, (zie bovenaan).

Capaciteit: 80 personen

Buitenplaats

in Vlaardingen

Graag in de buitenlucht? Dan is het terrein van Buitenplaats in Vlaardingen misschien wel een mooie en passende plek. Al hun ceremonie plekken vinden overdekt maar buiten plaats. Een plek die vraagt om vertraging en stilte. Het team achter deze fantastische uitvaartlocatie staat open voor veel eigen invulling in vorm en aankleding. We kunnen gebruik maken van hun Glazen Hooiberg voor een intiem afscheid en voor grotere groepen hebben zij een prachtige enorme Stretchtent die is omringd met hoge bomen en brede heesters.

Capaciteit van de Glazen Hooiberg: 25 – 50 personen

Capaciteit van de Stretchtent: 50 – 250 personen

Staat jouw gewenste afscheidslocatie of woonplaats hier niet tussen? Tijdens een vrijblijvend voorgesprek kan ik je de vele andere mogelijkheden toelichten.