Skip to main content
Kinderuitvaart

Jullie kind verdient een mooi en liefdevol afscheid

Het ergste wat je als ouder kan overkomen is het verliezen van je kind en op dat moment wordt je ook geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Graag help ik jullie tijdens deze verdrietige dagen en maken we hier samen een mooi en liefdevol afscheid van, want dat verdient jullie kind.

Lees meer

Zie hieronder wat voorbeelden van diensten, producten of ideeën die kunnen bijdragen aan een mooi afscheid. Omdat de keuzes maar één keer gemaakt kunnen worden breng ik jullie graag met hen in contact.

Mand & kist voor kind

Manden en kisten geschikt voor een kind.

Bij het overlijden van een kindje moet je ineens een aaneenschakeling van keuzes maken. Belangrijke keuzes die maar één keer gemaakt kunnen worden. Ik adviseer je daarbij alles te doen wat goed voelt, troost geeft en passend aanvoelt. In rust en met liefde, voor jullie zelf en voor het kind.

Jullie kind kan op verschillende manieren thuis blijven na overlijden.

  • Thanatopraxie: ook wel lichte balseming genoemd. Thanatopraxie is een behandeling die het kind ondergaat en circa 2 uur duurt. Na deze behandeling hoeft het lichaam niet gekoeld te worden en neemt het de omgevingstemperatuur aan. Deze methode maakt dat veel ouders hiervoor kiezen omdat de aanraking dan vertrouwder aanvoelt.
  • Koeling: Buitengewoon Afscheid maakt gebruikt van een koeling die speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Dit kan onder het kind op bed, mand of kist worden gelegd. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijk naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd. Wel zal het lichaam van het kind een temperatuur aannemen van ongeveer 4˚C.

Kosten

Tijdens een vrijblijvend voorgesprek bespreken we jullie wensen. Waar hebben jullie mij bij nodig en wat doen jullie graag zelf? Sommige families willen veel zelf organiseren, ik ondersteun dan alleen daar waar nodig is, bij de praktische en wat ingewikkeldere zaken. Na aanleiding van dit kennismakingsgesprek maak ik een kostenbegroting op. Wanneer tijdens de week van de uitvaart blijkt dat mijn hulp toch meer gewenst is kan dat natuurlijk altijd nog.

Bij een kinderuitvaart hanteer ik een vast starttarief wat is gebaseerd op mijn uurtarief van €90 euro. De totaal kosten van een uitvaart variëren gemiddeld tussen de €3000 – €9000.