Skip to main content
Uitvaartorganisatie in Utrecht
Vrijwel alles mag en kan tijdens een uitvaart

Uitvaartlocaties in Utrecht

Karen, Gloria en Els verzorgen in de regio Utrecht uitvaarten, zolang het binnen een uur rijden van Eindhoven, Den Haag en Heemstede rijden is. Wij kennen een flink aantal buitengewone, kleine of juist grote afscheidslocaties. Natuurlijk kun je afscheid nemen in de aula van het crematorium of de begraafplaats, deze pagina laat vooral de locaties buiten de aula’s om zien. Wanneer het afscheid op een unieke en buitengewone uitvaartlocatie mag plaatsvinden. Er zijn veel mogelijkheden, midden in de stad, in de vrije natuur, modern of klassiek.  Zie hieronder een aantal voorbeelden in de omgeving van Utrecht, Baarn, Zeist, Bunnik en Laren.

Schaapskooi

De Schaapskooi

in Baarn

In de bosrijke omgeving van Landgoed Drakenburg in Baarn ligt afscheidslocatie De Schaapskooi. Een bijzondere uitvaart plek voor een persoonlijk afscheid in een rustige en bosrijke omgeving. Deze uitvaartlocatie heeft verschillende zalen, uitkijkend op een vijver of op de vrije natuur. Het mooie aan deze plek vind ik de veelvoud aan uitvaartmogelijkheden. Met elkaar kunnen we de ceremonieruimtes helemaal naar wens aankleden met persoonlijke spullen. Ook heeft de uitvaartlocatie veel attributen te leen. Met deze spulletjes kan ik de gewenste, persoonlijke sfeer vormgeven. Met goed weer is de tuin ook de perfecte plek voor een buitenceremonie. Hapjes en drankjes worden hier fantastisch geregeld.

Ook heeft De Schaapskooi in Baarn het boshuisje, een 24 uurs opbaarlocatie mocht een thuisopbaring geen wens zijn. Jullie krijgen de sleutel van dit fijne huisje en kunnen jullie geliefde ieder moment van de dag bezoeken zonder daarvoor een afspraak te hoeven maken.

Dit boshuisje wordt ook wel eens ingezet als intieme afscheidslocatie en de hotelkamers van het Landgoed Drakenburg worden vaak gebruikt zodat de aanwezige familie altijd dichtbij kan zijn.

Wat ik zo mooi en fijn vind aan deze uitvaartlocatie in Baarn/De Schaapskooi is dat deze locatie heel dichtbij (15 min afstand) het crematorium Laren ligt (zie uitvaartlocaties in Noord-Holland). Overigens is dat ook een prachtige uitvaartlocatie!

Capaciteit: 200 personen

Beauforthuis

Beauforthuis

in Zeist

Het Beauforthuis Zeist is een oude kerk die is verbouwd tot theater, liggend aan de rand van het bos. Het fijne aan deze uitvaartlocatie is dat het de culturele en kunstzinnige sfeer heeft van een theater, maar ook de serene sfeer van een oud kerkje. Naar mijn mening een mooie combinatie voor een buitengewoon afscheid. Met de ruimte zelf is veel mogelijk; van een afscheidsceremonie tot een afscheidsdiner. Dat wat past. Wanneer het mooi weer is, kunnen we de uitvaart buiten in het bos laten plaatsvinden. We kunnen altijd naar binnen uitwijken bij minder weer. Daar leent het Beauforthuis zich prima voor.

Op deze locatie in Zeist is een piano aanwezig en alle apparatuur voor goed beeld en geluid. Daarnaast kunnen er in de kerkzaal ook hapjes en drankjes worden geserveerd, lekkere verantwoorde en biologische producten. De locatie is overigens niet ver van de algemene begraafplaats in Zeist en het crematorium Amersfoort in Leusden. Een mooie combinatie wanneer dit de wens is.

Capaciteit: 160 personen

Landgoed Sandenburg

Landgoed Sandenburg

in Langbroek

Landgoed Sandenburg is een eeuwenoud familielandgoed, midden in de natuur net buiten Utrecht. Kasteel Sandenburg, met zijn witgepleisterde muren, kantelen en torens, mooie tuin is een mooie locatie voor een informeel en persoonlijk afscheid. In hun Oranjerie kun je kiezen voor een meer traditionele uitvaartceremonie of een informele opstelling. Denk bij de informele opstelling aan zitjes, statafels en catering. Tussentijds zijn er sprekers, muziek en mogelijk beeld. Bij mooi weer is een afscheid buiten of het gebruiken van hun terras ook mogelijk. Alleen al de zes grote deuren openslaan zodat we de vogels horen, is al zo buitengewoon!

Belangrijk om te weten dat deze uitvaartlocatie alleen hun oranjerie verhuurd en ik voor jullie de volledige catering, de bar, eventueel statafels en beeld en geluid verzorg. Heb je hiervoor iemand in je eigen netwerk? Prima, dan kun je de catering zelf verzorgen. Zo niet, dan regel ik het graag in de stijl die bij jullie past.

Capaciteit: 120 personen 

Landgoederij uitvaartlocatie

De Landgoederij

in Bunnik

Deze mooie uitvaartlocatie in Bunnik is een boerderij die volledig is gerenoveerd tot sfeervolle en moderne ruimtes waarbij de sfeer van vroeger ook bewaard is gebleven. Hun grote zaal (De Deel) kan op veel manieren worden ingericht tot de opstelling bij jullie afscheidsceremonie past. In de zomer is het mooi de ceremonie vorm te geven samen met het naastgelegen, afgeschermde terras. Op de wat koudere dagen is het mooi een afscheid vorm te geven in combinatie met De Brink-ruimte waar ook een bar en vleugel staat. Veel mensen kiezen ervoor om achteraf in deze ruimte na te praten/ te herinneren onder het genot van een hapje en een drankje (en misschien wel live piano muziek!).

Capaciteit: 270 personen

Uitvaartlocatie in Utrecht centrum

Gasthuis De Leeuwenbergh

in hartje Utrecht

Zoek je een afscheidslocatie in het centrum van Utrecht? Misschien is  het gasthuis De Leeuwenbergh dan wel een mooie locatie. Gelegen in het Utrechtse Museumkwartier, direct aan de singel. Op deze sfeervolle en lichte afscheidslocatie kun je veel mensen ontvangen en is alles voorhanden voor een buitengewoon en eigen afscheidsmoment. Gasthuis De Leeuwenbergh Utrecht heeft ook een souterrain dat betrokken kan worden bij een condoleance.

Capaciteit: 250 personen

Staat jouw gewenste afscheidslocatie of woonplaats hier niet tussen? Tijdens een vrijblijvend voorgesprek kan ik je de vele andere mogelijkheden toelichten.