Skip to main content
Vrijwel alles mag en kan tijdens een uitvaart

Uitvaartlocaties in Noord-Holland

Els en Gloria van Buitengewoon Afscheid verzorgen in de regio Noord-Holland uitvaarten. Misschien zoek je voor jezelf of een dierbare een uitvaartplek vlakbij het woonhuis, dat is altijd mooi en vertrouwd. Buitengewoon Afscheid kent een hoop buitengewone, kleine of juist grote uitvaartlocaties. Dit kan midden in de stad, vrije natuur of het dorp waar je vandaan komt. Zie hieronder een aantal voorbeelden in de omgeving van Haarlem, Hilversum, Bergen, Amsterdam en Amstelveen.

Westerliefde uitvaartlocatie Amsterdam

Westerliefde

in Amsterdam

Is deze stijlvolle en industriële uitvaartlocatie midden in het Westerpark van Amsterdam niet prachtig? Westerliefde kan groots ingezet worden of juist heel intiem, precies dat wat bij jou/jullie past. De kapelachtige ramen, houten vloeren en het bijpassende meubilair zorgt voor een prettige en unieke sfeer die je kan inrichten naar wens. De aanwezige geluids- en lichtinstallatie zijn van goede kwaliteit. De locatie kan ingezet worden voor de uitvaartbijeenkomst en eventueel een samenzijn/condoleance (achteraf of vooraf) waarbij lekkere hapjes en drankjes worden geserveerd vanaf de bar. Wat ik heel fijn vind, is dat alles mogelijk en bespreekbaar is op deze plek en er geen standaardprocedure bestaat. Zo mocht ik ooit een gezamenlijk diner organiseren, want dat was de wens van de overledene. Ook dat kan hier! Belangrijk om te weten is dat deze plek erg geliefd is en daarom vaak volgeboekt. Graag en vrijblijvend zoek ik voor jullie uit of een bijeenkomst hier mogelijk is op jullie gewenste uitvaartdatum.

Capaciteit: 150 personen

Buiksloterkerk prachtige locatie in Amsterdam voor uitvaarten

Buiksloterkerk

in Amsterdam

Beheerder Ignance van de Buiksloterkerk maakt alles mogelijk in zijn prachtige kerk in Amsterdam Noord. Mooi gelegen in het groen, achter de Buiksloterdijk. Meerdere keren mocht ik op deze bijzondere plek een uitvaartdienst verzorgen, vaak gecombineerd met een hapje en drankje achteraf in de kerk of buiten. Met statafels kan de ruimte omgetoverd worden tot fijne nazit-plek. In de kerk is een keuken aanwezig die een cateraar naar eigen wens mag gebruiken. Ik adviseer de hapjes van cateraar Studio Buik; telkens weer een fantastisch team om mee samen te mogen werken en waarbij kwaliteit en creativiteit zichtbaar en te proeven is. In de kerk is een Yamaha piano, een orgel en een geluidsinstallatie aanwezig. Nog een voordeel, er zijn veel gratis parkeerplekken achter de kerk.

Capaciteit: 300 personen

Huize Frankeldael voor uitvaarten

Huize Frankendael

in Amsterdam

Huize Frankendael, wie kent dit prachtige buitenhuis in Amsterdam niet? Een unieke uitvaartlocatie waar binnen of buiten een uitvaartdienst kan plaatsvinden. Persoonlijk adviseer ik de afscheidsceremonie te houden in de stijltuin, een klassieke symmetrische tuin. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een ronde zitopstelling met live muziek waarbij de hapjes/drankjes buiten worden geserveerd. Mooi in combinatie met live muziek. Wat eventueel ook  mooi is, is Het Koetshuis; de ruwe, stoere en toch sfeervolle ruimte biedt vele mogelijkheden voor een informeel afscheid. De keuken van Huize Frankendael is meer dan fantastisch! Ze serveren slow food en het personeel is erg vriendelijk en meedenkend. Parkeren kan aan de Middenweg. Belangrijk om te weten is dat deze plek erg geliefd is en daarom vaak volgeboekt. Graag zoek ik vrijblijvend voor jullie uit of een bijeenkomst hier mogelijk is op jullie gewenste datum.

Capaciteit: 60 personen 

Ruïnekerk

in Bergen

Een afscheidsbijeenkomst in de Ruïnekerk in het hart van Bergen. Een mooie plek voor de uitvaartplechtigheid waar de condoleance eventueel ook naderhand kan plaatsvinden. Je kunt met familie en vrienden na afloop samenkomen en herinneren in de ruimte achterin of het terrein buiten. Een andere optie is dat we met alle genodigden het samenzijn verplaatsen naar een van de omliggende horecagelegenheden. De geluidsinstallatie is erg goed, er zijn een kerkorgel, piano en video opname apparatuur aanwezig.

Capaciteit: 200 personen

Kassen van de Arendshoeve

in Aalsmeerderdijk

Zoek je een unieke, buitengewone en groene afscheidslocatie? Dan is de botanische tuin van de Arendshoeve in Aalsmeerderdijk dé plek. Ondanks de enorme ruimtes (kassen) kan door planten te verplaatsen ook een intiem afscheid op deze locatie mogelijk gemaakt worden. Alles is op deze uitvaartlocatie voorhanden om een bijzonder afscheid voor een kleine of grote groep mogelijk te maken en de vrijheid hoe dit ingericht en vormgegeven kan worden is enorm.. Zo kan de ruimte volledig verduisterd worden wat een bijzondere ervaring biedt wanneer er veel kaarsen branden. Ook is het afscheid mogelijk in combinatie met een ingerichte bar en is de keuze in verschillende soorten meubilair enorm. Op deze plek kan er echt ingegaan worden op de persoonlijke smaak van een dierbare en zijn of haar naasten. Voor rouwbloemwerk hoef je hier niet te zorgen. Deze locatie een kwekerij is en daardoor kunnen we een groene of kleurrijke sfeer neerzetten rondom de overledene en zijn of haar genodigden.

Was de overledene graag op het water (of de grachten van Amsterdam) dan is het misschien mooi om als vervoermiddel de boot te kiezen, de locatie ligt namelijk aan een kanaal dat o.a. vanaf Amsterdam Centraal toegankelijk is. Vanaf de aanmeersteiger is het nog maar een klein stukje lopen. Voor alle genodigden is er voldoende en gratis parkeergelegenheid.

Capaciteit: 500 personen

Orangerie Elswout

in Overveen

Orangerie Elswout is een klassieke en unieke uitvaart/condoleance plek centraal gelegen in Overveen. Het ligt vlakbij Haarlem, Amsterdam en het strand van Bloemendaal en Zandvoort. De orangerie  heeft een Neorenaissance-stijl en het landgoed Elswout eromheen heeft een strakke Franse stijl, echt een bijzondere locatie. De Bloemenzaal en Muyksenzaal kunnen worden gebruikt voor een uitvaartdienst en zomers kunnen de mooie blauwe deuren tot het terras worden geopend. Een afscheid in de buitenlucht is hier ook mogelijk of misschien willen jullie buiten tafelen aan lange tafels? Alles kan, een locatie waar de uitvaart naar eigen wens en behoeften in te richten is. De chefkok kan dat maken wat jullie wensen, van een high tea, lunch/diner tot borrelhapjes.

Er is een piano, geluidsinstallatie, beamer en beeldscherm aanwezig.

Capaciteit: 175 personen 

Crematorium Laren

in Laren

Het crematorium van Laren in Noord Holland is een van de crematoriums waar ik het liefste kom voor een uitvaart, omdat het absoluut geen stoffige en kille plek is maar juist warm, modern en heel gastvrij. Het crematorium is niet in bezit van een grote uitvaartverzekeraar, maar opgezet door Guus Temming en Natalie Temming-Tap. Het voordeel van een zo persoonlijke locatie, is dat we de afscheidsceremonie hier op een eigen en niet voorgekaderde manier kunnen invullen. De afscheidslocatie in Laren is groen omgeven en ligt tussen de bomen en is goed bereikbaar vanaf de A1. Het crematorium ligt tussen Hilversum en Baarn in. Het gehele gebouw heeft een kleurrijk en modern meubilair en het gehele pand laat veel licht toe.

Capaciteit: 160 personen

ANNA

in Amstelveen

ANNA (vroeger Sint-Annakerk) is een moderne uitvaartlocatie in Amstelveen. In het dagelijks gebruik is deze uitvaartplek eigenlijk een bierbrouwerij en uitgaanslocatie, maar verhuurt zijn grote zaal ook voor afscheidsbijeenkomsten. Omdat het normaliter een evenementenlocatie is waar voornamelijk gefeest wordt, maakt de sfeer die er heerst het automatisch tot een informele plek voor afscheid, rouw en verlies. In samenspraak met de eigenaar Peter huren we gehele locatie af en richten het naar wens en behoefte van de naaste familie in. Hierbij is alles mogelijk en niks te gek.

Architectonisch een geweldige en unieke locatie waar een uitvaartceremonie zelfs gecombineerd kan worden met gebrouwen speciaalbier van o.a. Naeckte Brouwers en ANNA Proeflokaal en een lekkere hapje naar wens.

Belangrijk om te weten is dat deze plek erg geliefd is en daarom vaak volgeboekt, graag zoek ik voor jullie uit of een bijeenkomst hier mogelijk is op jullie gewenste datum.

Capaciteit: 150 personen

Staat jouw gewenste afscheidslocatie of woonplaats hier niet tussen? Tijdens een vrijblijvend voorgesprek kan ik je de vele andere mogelijkheden toelichten.