Skip to main content
Brabantse uitvaarten door Buitengewoon Afscheid
Vrijwel alles mag en kan tijdens een uitvaart

Uitvaartlocaties in Noord-Brabant en Noord-Limburg.

Karen verzorgd in de regio Noord-Brabant & Noord-Limburg uitvaarten. Zie hieronder een groot aanbod van uitvaartlocaties naast de meer gebruikelijke en bekende crematoria en begraafplaatsen.

Noord-Brabant

Ben jij op zoek naar een unieke uitvaartlocatie in regio Noord-Brabant? Buitengewoon Afscheid kent een groot aantal buitengewone, kleine of juist grote uitvaartlocaties. Natuurlijk kunnen we een afscheid in de aula van het crematorium of de begraafplaats plannen, maar deze pagina laat je vooral de locaties buiten de standaard uitvaartplekken in Brabant zien. Juist voor jou die afscheid wil nemen op een ongedwongen en informele plek. Er zijn veel mogelijkheden, midden in de stad, op een natuurbegraafplaats, modern of klassiek.  Zie hieronder een aantal uitvaartlocaties in de omgeving van Den Bosch, Vught, Eindhoven en Breda.

Mooie en buitengewone uitvaartlocaties

Eindhoven & omgeving

Philips Hall van de Evoluon in Eindhoven, perfecte locatie voor een uitvaart.

Evoluon

in Eindhoven

Afscheid nemen in één van de meest iconische gebouwen van Eindhoven? Dan ben je bij het Evoluon aan het goede adres. Het enorme auditorium en de foyer met uitzicht op de futuristische ‘schotel’ bieden ruimte aan uitvaarten. Vanwege de publieke functie van het pand worden de overige ruimtes gebruikt voor andere doeleinde, zoals exposities. Omdat het auditorium plaats biedt voor zo’n 450 genodigden adviseren wij de locatie alleen in optie te nemen wanneer je ook een groot gezelschap verwacht bij het afscheid.

In het pand is Brasserie Next gelegen. De cateraar van dit restaurant kan de genodigden voorzien van een lekker hapje met een verhaal. Laat je verwonderen en ervaar hoe mens, natuur en techniek samenkomen in een culinair concept.

 

Capaciteit auditorium, de Philips Hall: 200 – 450 zitplaatsen

Stadspaviljoen Eindhoven

in Eindhoven

Afscheid nemen te midden van het Stadswandelpark in Eindhoven? Dat kan bij het Stadspaviljoen. Een locatie met een huiskamersfeer, gelegen in het groene hart van Eindhoven. Het restaurant, de lounge, de Elzentzaal en Heerenkamer zijn allemaal ruimtes die je kunt huren als uitvaartlocatie. Of je nu kiest voor intiem of juist groots; op deze locatie kun je alle kanten op. Het vriendelijke personeel verzorgt naast feestelijke bijeenkomsten ook graag uitvaarten op hun locatie. Ze vinden namelijk dat een afscheid juist ook op een plek mag gebeuren die bij het leven hoorde. Waarom niet vertrouwd, informeel en huiselijk? Met toewijding dragen ze hun steentje bij en doen ze hun uiterste best om de uitvaart tot een mooie belevenis te maken, waar men later veel troost uit kan halen. Er is veel vrijheid wat betreft invulling en inrichting van de ruimte, en het aanbod aan hapjes en drankjes is net zo uitgebreid als de veelzijdige menukaart van het Stadspaviljoen

Ketelhuis – landgoed De Grote Beek

in Eindhoven

Het Ketelhuis Eindhoven is een buitengewoon bijzondere uitvaartlocatie, net buiten het centrum van de stad. Deze intieme, industrieel ingerichte locatie met een groot buitenterras kan op verschillende manieren worden ingezet voor een afscheidsdienst, condoleance of herdenkingsdienst. Het afscheid kan hier zowel binnen als buiten plaatsvinden, of een combinatie van beide. Je huurt de volledige locatie voor het afscheid: zo kun je het geleefde leven een mooi podium geven op een fijne en veilige plek. Afhankelijk van de wensen kun je hier kiezen voor een afscheid in de grote theaterzaal of de wat kleinere ruimtes (De Blauwe Kamer, Eetkamer en het Grand Café). De locatie is uitgerust met de nodige beeld -en geluidstechniek, en de koks doen hun uiterste best om aan te sluiten bij de wensen van de familie. Het aanbod in hapjes en drankjes voor bij de borrel is enorm.

Capaciteit: 250 (100 zitplaatsen)

De Paterskerk

in Eindhoven

De Paterskerk (ook wel DOMUSDELA genoemd) is een centraal gelegen event- en ceremonie locatie in het centrum van Eindhoven, Noord-Brabant. Dit complex bestaat uit De Paterskerk, De Kapel, Hotel Mariënhage. Brasserie Rita is eind 2019 geopend na een werkelijk fantastische renovatie. De oude ziel met het eigentijdse ontwerp maakt dat het een bijzondere en multifunctionele afscheidslocatie in Eindhoven is geworden, voor grote en kleine groepen.

De voormalige Paterskerk is opnieuw ingericht voor eigentijdse uitvaartrituelen en uitvaartceremonies. Groot, maar ook intiem. Hier is ruimte voor het delen van persoonlijke verhalen, beelden en muziek. Het is een ruimte waar eenieder zich thuis voelt. Aangrenzend aan De Paterskerk is een sfeervolle gezinskamer gelegen, waar naasten voorafgaand aan de uitvaartceremonie in alle rust worden ontvangen. In de ruime naastgelegen foyer vinden de ontvangst en ontmoeting na afloop van de uitvaart plaats.

Capaciteit De Paterskerk: 500 genodigden   

De Kapel van de Paterskerk

in Eindhoven

De Kapel van de Paterskerk ademt een sfeer van warmte, gastvrijheid en samenzijn uit. Door de glas-in-loodramen valt het licht prachtig langs de monumentale gewelven. Het leven en de herinnering aan leven worden hier liefdevol omarmd. Ontvangst, de ceremonie en de afscheidsbijeenkomst na afloop van de uitvaart vinden plaats in deze bijzondere ruimte. Net als in De Paterskerk worden naasten in een aparte, aangrenzende gezinskamer ontvangen. De Kapel is een bijzonder mooie locatie voor uitvaartceremonies en een intiem samenzijn tot 75 personen.

Afscheidsdiensten bij Domusdela kunnen altijd worden gecombineerd met een (in)formele condoleance met een lekker hapje en drankje.

Capaciteit De Kapel: 75 genodigden

Uitvaart in de Kapel van Paterskerk in Eindhoven

Kerk Oostelbeers

In Oostelbeers

In deze prachtige kerk komen oude en moderne elementen samen in een hedendaags ontwerp. Het is een unieke uitvaartlocatie, die goed te bereiken is en op zo’n 30 minuten rijden van Eindhoven of Tilburg ligt. Een afscheid kan hier groots, of juist intiem. Door middel van verplaatsbare theatergordijnen kan een kleinere ruimte worden gecreëerd. De bar in de kerkzaal is gemaakt van oude kerkbanken. Hier kunnen allerlei soorten drankjes en hapjes geserveerd worden. Er is een goede techniekinstallatie met beamer aanwezig in de kerk. Het sfeervolle podium met glas-in-loodramen op de achtergrond leent zich perfect voor toespraken.

Eigenaar Marrick Verhoeven doet zijn uiterste best om op deze prachtige plek een uniek en onvergetelijk afscheid te verzorgen. Alles kan hier, niks is te gek, en daarom werkt Buitengewoon Afscheid zo graag samen met deze buitengewone uitvaartlocatie.

Capaciteit kerk: 350 zitplaatsen

Afstand vanaf Eindhoven: 20 km

Uitvaartlocatie brabant

Kasteel Henkenshage

in Sint-Oedenrode

Afscheid nemen in de sfeer van de 14e eeuw kan bij Kasteel Henkenshage, net buiten Den Bosch. Deze mooie en klassieke locatie biedt ruimte voor een afscheidsceremonie binnen in Het Koetshuis, of buiten in de weelderige kasteeltuin. In deze gigantische tuin (440m2) kun je elkaar in de buitenlucht ontmoeten, samen herdenken of het leven vieren. Op zo’n bijzondere en sfeervolle locatie zal het afscheid ongetwijfeld een unieke en troostrijke ervaring zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ceremonie binnen of in het buitentheater, omringd door groen en uitkijkend op de slotgracht. Bij een informele afsluiting op deze unieke plek mogen een lekker hapje met eventueel een goed glas bubbels niet ontbreken. Dit behoort dan ook tot de mogelijkheden wanneer je kiest voor een afscheid op deze locatie.

Capaciteit: 100 (80 zitplaatsen) 

(Een afscheid in de buitenlucht is toegankelijk voor een grotere groep mensen)

Afstand vanaf Eindhoven: 22 km

Landgoed Hoeve Ruth

in Vlierden

Deze natuurbegraafplaats begon als familiebegraafplaats van de familie Swinkels. Inmiddels is het een sprookje van een landgoed, waar dierbaren in de natuur kunnen worden begraven. Het mooie en bijzondere aan deze natuurbegraafplaats is de oude bosbodem. De natuur bij Hoeve Ruth is zoveel mogelijk intact gelaten; alleen het ven en de paden zijn opnieuw aangelegd. Hierdoor trekt deze plek een enorme biodiversiteit aan en zijn er veel soorten flora en fauna te vinden. Het is een fascinerende plek, die op velen een grote aantrekkingskracht heeft. Wij adviseren je om tijdens het leven een plekje uit te zoeken op deze natuurbegraafplaats omdat het kiezen vanuit de energie van leven minder zwaar is dan wanneer je in de week van verlies en verdriet een keuze moet maken. Bovendien is een natuurgraf tijdens het leven uitzoeken op deze plek voordeliger. Kies je voor deze natuurbegraafplaats, dan kan de afscheidsdienst binnen plaatsvinden in ’t Veldhuys, of buiten bij De Bosheuvel. Dit zijn allebei prachtige plekken, waar je je omarmd voelt door de natuur. De binnenlocatie biedt veel vrijheid en mogelijkheden om te kiezen voor een opstelling die past bij het afscheid.

Capaciteit De Bosheuvel: […]

Capaciteit ’t Veldhuys: […]

Afstand vanaf Eindhoven: 27 km

’t Boshuys

in Best

’T Boshuys in Best is een uitvaartlocatie midden in de natuur. Je kunt hier kiezen uit twee verschillende ruimtes: de kleine en intieme Zaal Boszicht en de grotere ruimte ’t Buitenhuys. De ruimtes zijn modern ingericht met veel houtwerk, planten en kleurrijk meubilair. Het is een plek waar je op een informele manier afscheid kan nemen. Op een zomerse dag kan het aangrenzende terras van ’t Buitenhuys worden ook gebruikt worden als afscheid- en condoleanceruimte. Aansluitend, tijdens of voor aanvang van de afscheidsdienst kan ook hier gezorgd worden voor een lekker hapje en drankje. Na de uitvaart kun je samen een wandeling maken door het mooie aangrenzende bosgebied de Sonse Heide.

Capaciteit ’t Buitenhuys: 100 tot 400 genodigden

Capaciteit Zaal Boszicht: tot 60 genodigden

Afstand vanaf Eindhoven: 14 km

Kapellerput in Heeze uitvaartlocatie

Kapellerput

in Heeze

Deze bijzondere locatie verzorgt geen uitvaartdiensten, omdat er vele zakelijke evenementen plaastvinden. Wél openen zij maar al te graag hun deuren voor een koffietafel of een afscheidsborrel, na afloop van een afscheidsdienst op een andere locatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartdienst en een natuurbegrafenis bij natuurbegraafplaats Schoorsveld. Naderhand lopen jullie samen met alle genodigden door het bos (+/- 10 minuten lopen) naar Kappellerput. Op deze fijne en groene plek kun je na afloop van een afscheidsceremonie in informele sfeer samenkomen en herinneren. Dit is zowel binnen als buiten mogelijk.

Capaciteit: 250 genodigden

Afstand vanaf Eindhoven: 12 km

De zeer geliefde ruimte van afscheid op de Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

in Heeze

Natuurbegraafplaats Schoorsveld is een buitengewoon mooie natuurbegraafplaats, gelegen in een prachtig natuurgebied met open velden, hoge bomen, water en vennen. Deze natuurbegraafplaats diende vroeger als agrarisch gebied en als productiebos voor de Douglasspar en de Amerikaanse Hemlockspar.  De geur van de dougglasspar kun je hier nog steeds opsnuiven, maar het eentonige naaldbos van toen heeft nu plaatsgemaakt voor een natuurlijk een weelderig loofbos, waar veel planten en dieren hun plek vinden. De missie van deze deze begraafplaats is: “Natuurbehoud is belangrijker dan begraven”. De natuurgraven zijn hier geliefd, en de beheerders zorgen er samen met natuurmonumenten voor dat deze plek voor altijd behouden blijft. Op de natuurbegraafplaats vinden dagelijks niet meer dan twee begrafenissen plaats. Dit is iets wat wij enorm waarderen, want op deze manier is er alle rust en tijd voor de familie. De uitvaartceremonie kan plaatsvinden in de prachtige lichte ceremonieruimte, of misschien wel buiten onder een schaduwdoek op de Buitenplaetse. In beide gevallen heb je een buitengewoon mooi uitzicht op de natuur.

Capaciteit: 150 genodigden 

Afstand vanaf Eindhoven: 12 km

Vèssumse Hoeve als uitvaartlocatie in Vessem. Uitvaartonderneming Buitengewoon Afscheid verzorgt hier uitvaarten.

Vèssumse Hoeve​

in Vessem

Afscheid nemen in Brabantse sfeer omgeven in het mooie Vessem? Dit kan bij restaurant Vèssumse Hoeve, een authentieke langgevelboerderij die verdeelt is onder die ruimtes die voor uitvaartceremonies en koffietafels verhuurd kunnen worden. De eigenaar Ronny verzorgd graag samen met ons een mooie uitvaart in de sfeer en met de hapjes die passen bij de overledene. Dit kan voor een grote groep in hun restaurant en voor een klein en intiem gezelschap in ’t Ruifke.

Capaciteit restaurant: 80 personen

Capaciteit serre: 50 personen

Capaciteit ’t Ruifke: 75 personen

Afstand vanaf Eindhoven: 15 km

Kasteelhoeve Geldrop afscheidslocatie voor uitvaarten in Geldrop

Kasteelhoeve

in Geldrop

Een van de fijnste plekken wanneer je het ons vraagt. Vooral in het herfst/winter seizoen komen we hier graag omdat simpelweg de beschikbaarheid op deze locatie dan wat groter is. De uitvaartceremonie, borrel/koffietafel  kunnen plaats vinden in de Kasteelhoeve maar ook in het Kasteel. Het Kasteel beschikt over meerdere sfeervolle ruimtes waar wij terecht kunnen. Tevens is een uitvaart in de openlucht mogelijk, op de evenementenweide of onder de grote bomen bijvoorbeeld.

Capaciteit Taveerne: 80 genodigden 

Capaciteit Pronckzaal: 300 genodigden 

Afstand vanaf Eindhoven: 7 km

Mout & Hout

in Vessem

Op deze unieke locatie te midden in Vessem kan er in binnen én buiten de muren van Mout en Hout op verschillende manieren worden afscheid genomen. Dit kan in hun grote zaal, de zijzaal van hun grote zaal, de bierkelder én wanneer het weer het toelaat ook buiten op hun prachtige binnenplaats onder de beukenboom (ook wel bekend als de stadsboom). Walter en Neline zijn de eigenaren en hebben in 2023 een gehele nieuwe sfeer gegeven aan hun ruimtes. Fréderike is ons contactpersoon bij uitvaarten en samenwerken met haar vinden wij enorm prettig. Als bierliefhebber is de locatie een prachtige plek om stil te staan bij het geleefde leven onder het genot van de eindeloze opties aan bieren en kan er zelfs zomers én s’winters hapjes worden gereserveerd vanaf hun bbq. Geen bier liefhebber maar bevalt de sfeer je goed? Deze locatie denkt graag met je mee en past hun aanbod zodanig aan zodat het beter past. Niks staat hier vast omdat ook hun visie is dit samen op maat wenst samen te stellen. Wij zijn erg blij met deze grootse maar ook intieme locatie voor afscheid in het mooie Vessem.

Capaciteit grote zaal: 200 genodigden waarvan 150 zitplaatsen 

Capaciteit zijzaal van grote zaal: 30 zitplaatsen

Capaciteit bierkelder: 120 genodigden (staand)

Capaciteit binnenplaats (buiten): 300 genodigden waarvan 200 zitplaatsen  

Afstand vanaf Eindhoven: 21 km

Blooming in de kas, afscheidslocatie voor uitvaarten in Erp

Blooming in de Kas

in Erp

Capaciteit buiten in de tuin of boomgaard: x genodigden 

Capaciteit binnen in de kas: x genodigden

Afstand vanaf Eindhoven: 35 km

Mooie, informele en buitengewone uitvaartlocaties

Tilburg & omgeving

Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen

Natuurbegraafplaats De Hoevens

In Alphen (NB)

Kies je voor natuurbegraven op de natuurbegraafplaats De Hoevens? Een afscheidsceremonie in de ceremonieruimte vooraf aan de natuurbegrafenis is een prachtige optie waar veel van mijn klanten dankbaar op terug kijken. Deze plek is namelijk zo mooi en de bezoekjes naderhand bieden enorme troost. Het mooie aan Natuurbegraafplaats De Hoevens is dat de medewerkers écht de tijd voor je nemen en naast een informele plek ook rust kunnen bieden. De locatie neemt namelijk net zoals Buitengewoon Afscheid een beperkt aantal klanten aan per week. In de lichte afscheidslocatie De Eik, het eikenhouten huis dat is vervaardigd van materiaal uit het landschap, heb je zicht op de vrije natuur. Alles is hier voorhanden; een goede geluids- en beeld installatie en een ruimte om achteraf in fijne sfeer samen te komen. Wil je de ceremonie in de buitenlucht van Alphen? Dan kan dit ook in hun boskapel, werkelijk prachtig.

Capaciteit: 250 personen 

Vanaf Tilburg: 17 km

Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek (Hilvarenbeek)

Natuurbegraafplaats De Utrecht

in Hilvarenbeek

De natuurbegraafplaats De Utrecht (ligt in Brabant) kan ook alleen gebruikt worden als afscheidslocatie. Zoek je een uitvaartlocatie in de vrije natuur of misschien wel aan een beekje? Dan ben je hier aan het juiste adres. De meeste mensen kiezen ook voor een begrafenis hier wanneer ze deze prachtige plek hebben bewonderd. Wil je gecremeerd worden? In dat geval opent de begraafplaats De Utrecht ook zijn deuren voor de mensen die een passende afscheidsplek zoeken. Er is een luifel aanwezig waar je onder kunt zitten, genoeg houten klapstoelen, een geluidsinstallatie en ik ken een geweldige cateraar die vooraf/achteraf hapjes kan verzorgen.

Capaciteit: 100 genodigden

Afstand vanaf Tilburg: 10 km

Hilvaria Studio ontzettend mooie en bijzondere uitvaartlocatie

Hilvaria Studio

in Hilvarenbeek

Naast de Leuvenzaal heeft deze locatie ook een hele bijzondere expositieruimte: Het Ei. Deze witte ruimte met afgeronde muren is ingericht met een prachtige kunstcollectie. Vanwege de akoestiek is deze plek minder geschikt als ceremonieruimte. De ruimte kan voorafgaand aan de uitvaartceremonie gebruikt worden als plek waar gasten afscheid kunnen nemen van de overledene, die in een open kist ligt. Soms wordt de overledene na afloop van de afscheidsceremonie verplaatst naar deze zaal. In de tussentijd tovert het personeel van Hilvaria Studio de Leuvenzaal om tot een ruimte waar men staand kan borrelen, terwijl de overledene op een rustige aansluitende plek in Het Ei is. In de Leuvenzaal staat een vleugel, waar je ook gebruik van kunt maken.

Capaciteit Leuvenzaal: 300 (220 zitplaatsen)

Capaciteit Kodakzaal: (180 zitplaatsen)

Afstand vanaf Tilburg: 10 km

Cultureel centrum Jan van Beschouw

in Goirle

Een gerenoveerde monumentale kapel met een sfeervolle foyer en theaterzaal. Voor een mooi afscheid kun je hier alle kanten op: van ingetogen en intiem, tot groots en uitbundig. De locatie leent zich uitstekend voor een uitvaart. Aansluitend aan de afscheidsdienst kan iedereen even bijkomen en rustig napraten aan de koffietafel of bij een borrel.

Zelfs voor voor een héle grote groep mensen is deze locatie geschikt. De kapel kan in dat geval als ceremonieruimte gebruikt worden in combinatie met de theaterzaal. Gasten in de theaterzaal kunnen de ceremonie in de kapel door middel van een live videostream bekijken. Na de dienst komen alle gasten samen in de kapel.

Capaciteit kapel: 220 zitplaatsen

Capaciteit theaterzaal: 380 zitplaatsen

Afstand vanaf Tilburg: 8 km

Mooie, informele en buitengewone uitvaartlocaties

‘s-Hertogenbosch & omgeving

Toonzaal Willem Twee uitvaartlocatie in Den Bosch voor bijzondere uitvaart in Den Bosch

Willem Twee

in Den Bosch

De Toonzaal van poppodium Willem Twee in Den Bosch, een prachtige kleine, sfeervolle concertzaal die gehuisvest is in de voormalige Bossche synagoge.  Willem Twee verhuurt haar ruimtes voor uitvaarten wanneer deze niet in gebruik zijn voor het eigen artistieke programma. Naast de Toonzaal is ook de Kleine -en Grote Zaal inzetbaar voor uitvaartceremonies voor circa 60 en 220 genodigden. Napraten met en borrel is op deze uitvaartlocatie mogelijk in hun Foyer tot 120 personen. Is de groep groter dan raden wij het restaurant van de Verkadefabriek of de ruimtes van bierbrouwerij Bossche brouwers, beide op korte loopafstand.

Capaciteit Toonzaal: 135 zitplaatsen

Capaciteit Grote Zaal: 220 zitplaatsen 

Capaciteit Kleine Zaal: 60 zitplaatsen 

Afstand vanaf Den-Bosch: 0 km

The Gallery

in Den Bosch

 

 

Capaciteit: 50 genodigden (waarvan 35 zitplaatsen)

Afstand vanaf Den-Bosch: 0 km

Beachclub uitvaartlocatie brabant

Lseven beachclub

in Boxtel

Deze uitgesproken en moderne locatie staat open voor uitvaarten in twee mooie en unieke ruimtes. Lseven ligt midden in het park aan het Leijsenven in Boxtel. Er zijn twee ceremonieruimtes: The Dome en The Greenroom. The Dome, de grootste, heeft een warme en moderne uitstraling, mooie lichtinval en een hoge nok in het midden, die voor een ruimtelijk gevoel zorgt. De zaal grenst aan een terras met uitzicht over het water, waar natuurlijk ook gebruik gemaakt van kan worden. De kleinere ruimte, The Greenroom, maakt zijn naam waar vanwege de de fijne groene vibe, en heeft een warme en moderne uitstraling. Ook bij deze ruimte hoort een privéterras, waar je naderhand kunt lunchen, borrelen of bij een koffietafel na kunt praten, onder het genot van de heerlijke zoetigheden van o.a. Patisserie De Rouw. De ceremonieopstelling is hier volledig open: deze kun je naar eigen wens invullen. De benodigde techniek is hier uiteraard ook aanwezig. Een fantastische plek om het geleefde leven te vieren.

Capaciteit The Dome: 200 personen (of meer met livestreaming)

Capaciteit The Greenroom: 40 personen

Afstand vanaf Den Bosch: 14 km

Nieuw Annaland

in Vught

Nieuw Annaland is een prachtige uitvaartlocatie, gelegen in Vught. In deze sfeervolle boerderij vind je de ceremonieruimte De Groep. Deze mooie grote ruimte valt op door het hoge plafond, de fraaie bar en de hangende haard, die een huiselijke sfeer geeft. Het weidse uitzicht op de landerijen zorgt voor een echt buitengevoel. Je kunt hier kiezen voor verschillende opstellingen, met ruimte voor 75 personen. Deze prachtige boerderij heeft daarnaast ook een kleinere ruimte, genaamd De Deel. Dit is de ideale plek voor een intiem afscheid, die voorafgaand aan de uitvaart ook gebruikt kan worden als familiekamer. Ook de buitenruimte biedt veel mogelijkheden: het ruime landgoed van 17 hectare rondom de boerderij is geschikt voor een tuinceremonie, een borrel in de buitenlucht of mischien wel een afscheidsdiner aan de lange tafels buiten.

 

Capaciteit De Groep: 75 zitplaatsen

Capaciteit De Deel: 25 zitplaatsen 

Afstand vanaf Den-Bosch: 7 km

IJzeren Man Strandpaviljoen

in Vught

Afscheid nemen van een dierbare op een unieke, rustige, bosrijke strandlocatie in de omgeving van Den Bosch? Dan is het IJzeren Man Strandpaviljoen misschien wel de mooiste uitvaart plek in Noord-Brabant. Ik kom er erg graag omdat de sfeer heel ongedwongen is, de omgeving prachtig (blik op het water) en het interieur heel modern. Wat erg speciaal is aan deze plek is dat deze uitvaartlocatie beschikt over drie zalen welke, indien gewenst, aan elkaar gekoppeld kunnen worden voor een grotere ruimte. Bovendien beschikt elke zaal over een privéterras en is er voldoende gratis parkeergelegenheid. In het IJzeren Man Strandpaviljoen is een condoleance en/of afscheidsbijeenkomst mogelijk, aangevuld met hapjes en drankjes. De medewerkers denken graag mee om er een mooi en persoonlijk afscheid van te maken.

Capaciteit: 350 genodigden (200 in Serre Zuid, 50 in Serre West & 100 in zaal de Kornuit)

Afstand vanaf Den-Bosch: 7 km

Kasteel Maurick uitvaartlocatie Vught

Kasteel Maurick

in Vught

Het kasteel Maurick in Vught is een prachtige historische plek, volledig gemoderniseerd en leent zich fantastisch voor een bijzondere afscheidsbijeenkomst en/of condoleance. De Orangerie en Serre van het kasteel kunnen we afhuren en inrichten naar eigen smaak/wens. Voor de familie is er hier een aparte ontvangstruimte, gereserveerde parkeerplaatsen en er kan eventueel ook overnacht worden om de dag van de uitvaart rustig en verzorgd af te sluiten. Aangezien deze mooie plek ook erg geliefd is als feestlocatie zal ik eerst goed afstemmen of op jullie gewenste dag en tijd een afscheid hier mogelijk is.

Capaciteit: 200 genodigden

Afstand vanaf Den-Bosch: 7 km

Restaurant Ovum

in Grave

Restaurant Ovum, een prachtige monumentale locatie, het Arsenaal in Grave. Sinds 2023 is Ovum een plek waar wij héél graag komen, naast dat de plek er verfijnde en moderne sfeer heeft komt dit ook door de fantastische samenwerking met eventmanager Ronald, hij denkt mee, is flexibel en verzorgd de wens die wij samen vormen voor een persoonlijk afscheid tot in de puntjes uit. De afscheidsceremonie kan hier plaatsvinden in hun zaal, kapel, restaurant of zelfs met goed weer in hun prachtige binnentuin.

Ook kan op deze plek op een alternatieve manier worden afscheid genomen, denk aan een laatste diner, foto’s liggen op tafels en er kan worden genoten van lekkere gangen en wijnen. Afgewisseld met misschien wel een band en mooie speeches. Niks is hier te gek, een buitengewoon fijne locatie.

Capaciteit: 90 zitplaatsen

Afstand vanaf Den-Bosch: 34 km

Filmcafe Grave, bijzondere uitvaartlocatie van uitvaartonderneming Buitengewoon Afscheid

Filmcafé Grave

in Velp

Een filmhuis op het voormalige kazerneterrein, niet in het centrum van Grave maar op loop- en fietsafstand in Velp. Een buitengewone uitvaartlocatie die open staat voor uitvaartceremonies in informele sfeer. Wanneer film en cultuur een plek is die bij jouw leven past dan is dit misschien wel een passende locatie voor jouw afscheid. Techniek op deze plek is perfect verzorgd en de horeca is ook in huis. Je kunt kiezen voor een bioscoop stoelopstelling maar de eigenaar van deze locatie past dit ook met liefde aan wanneer dit de wens is. Een buitengewoon unieke plek voor een uitvaart in omgeving Grave.

Capaciteit:

Afstand vanaf Den-Bosch: 34 km

Mariakapel Coudewater

in Rosmalen

Hier volgt spoedig meer informatie.

Capaciteit: 180 zitplaatsen

Afstand vanaf Den-Bosch: 6,5 km

Mooie, informele en buitengewone uitvaartlocaties

Helmond & omgeving

De Couwenbergh

in Aarle-Rixtel

Capaciteit: 150 genodigden 

Afstand vanaf Eindhoven: 12 km

KOKS

in Gemert

In Gemert ligt aan het de over van de Aa de locatie KOKS, vroeger de Kokse Hoeve genaamd en bekend van Boekel tot Erp en Beek en Donk. Onderweg over het water van en naar de Peel stopte hier lang geleden al bezoekers voor een pauze.

In 2020 toverde eigenaar Sander van Brussel deze locatie met hart en ziel om tot een sfeervolle, warme plek met uitzicht op het groen. Er is mogelijkheid voor een afscheidsviering zowel binnen als buiten. De grote zaal kijkt, met zijn oude balken en hoge nok, uit door grote ramen naar buiten. Een buitenplaats grenst aan de zaal. Wil je een intiemere setting? Dan is de kleinere zaal ook heel geschikt met veel natuurlijke materialen, sfeerverlichting en warme rustige kleuren. Ook deze zaal heeft deuren om buiten erbij te betrekken.
In de achtertuin vind je het buitentheater. Een knusse opstelling voor je afscheid met de natuur en het water dichtbij. Het theater is overdekt met een vaste tent.

Hapjes en drankjes worden door KOKS verzorgt. ‘Het goede van toen in een jasje van nu’ zegt wat over hun brede assortiment. Wil je een specifiek lievelingsgebakje of drankje serveren los van hun assortiment? Ze denken graag mee en zorgen graag dat het afscheid zo goed mogelijk bij jullie past.

Capaciteit kleine zaal: 70 zitplaatsen 

Capaciteit grote zaal: 140 zitplaatsen tot maximaal 200 genodigden (waarvan 60 staand)

Capaciteit buitentheater: 70 zitplaatsen

Afstand vanaf Helmond: 22 km

Innesto

in Asten

 

Capaciteit: x genodigden 

Afstand vanaf Helmond: x km

Mooie, informele en buitengewone uitvaartlocaties

Breda & omgeving

Afscheidshuis in Noord Brabant

Buiten Afscheid

In Prinsenbeek

Buiten Afscheid is geen uitvaartlocatie, maar een afscheidshuis. Het is dé plek waar je een dierbare overledene op kunt baren in een sfeervolle, huiselijke omgeving, bijvoorbeeld wanneer dit thuis niet kan. Deze plek wordt gerund door de lieve Hella, die bij een afscheid samen met ons dagelijks aanwezig is om de familie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Buitengewoon afscheid heeft inmiddels diverse malen en naar grote tevredenheid gebruik mogen maken van deze plek. Op de bovenetage zijn twee slaapkamers, en het komt regelmatig voor dat familieleden blijven overnachten. Op zo’n moment ontstaan mooie en ontroerende momenten. Het klinkt misschien gek, maar het voelt als een weekendje in een vakantiehuis. Neem rustig plaats voor de tv, geniet van een glas wijn of warm in de keuken die enorme pan soep op, die een vriendin die afscheid kwam nemen meebracht. We bevelen deze plek van harte aan. Hier begeef je je in de huiselijke sfeer van een thuisopbaring, terwijl je als familie tegelijkertijd een stukje ontzorgd wordt.

Afstand vanaf Breda: 9 km 

Bijzondere uitvaartlocatie in Breda

Strnd

in Breda

Een echte buitengewone en unieke plek voor een uitvaart is Strnd in Breda, het industriële pand van de voormalige Renault-garage. De grote hal van Strnd kan ingezet worden voor uitvaartbijeenkomsten, vooral wanneer je de setting informeel en modern wenst. Het mooie aan de grote hal van Strnd is de bar die eraan grenst. Uitermate geschikt om de afscheidsbijeenkomst te eindigen met een samenzijn waar hapjes en een drankje over de ruimte worden verspreid. De overledene kunnen we plaatsen in het midden van de ruimte, dit gebeurt vaak wanneer iemand graag onder de mensen was en … van een goede borrel hield.

Zomers is het op deze uitvaartlocatie in Breda een mooi idee om het terras erbij te betrekken als plek om achteraf met elkaar nog herinneringen te delen.

Capaciteit: 250 genodigden

Bijzondere uitvaartlocatie in Breda de Korenmolen

Korenmolen Princenhage

in Breda

Afscheid nemen van een dierbare in een molen kan in Breda bij Korenmolen Princenhage. Op een mooie zomerdag biedt de uitvaartlocatie in Breda ons alle ruimte om eventueel het buitenterrein erbij te betrekken en daarmee de ceremonie buiten te laten plaatsvinden. Wanneer het regent, kunnen we uitwijken naar binnen. Wanneer het afscheid intiem en klein mag zijn dan is de oude korenmolen een mooie intieme plek voor de uitvaartceremonie. Wanneer je meer genodigden bij de uitvaart verwacht, adviseer ik het oude pakhuis, de beneden- en bovenzaal dienen zich hier heel mooi voor.

Capaciteit in oude korenmolen: 35 genodigden

Capaciteit in het oude pakhuis (boven en benedenzaal): 150 genodigden

Staat jouw buitengewone afscheidslocatie of woonplaats hier niet tussen? Tijdens een vrijblijvend voorgesprek kan ik de vele andere mogelijkheden toelichten.