Skip to main content
Natuurlijk en duurzaam thuisopbaren

Bio sac 200

De Bio Sac 200 is een natuurlijke, biologische en duurzame manier van opbaren zonder gebruik te maken van een koeling. Met name tijdens een thuisopbaring is de Bio Sac 200 een mooie keuze.

Lees meer

“Begin 2018 deed ik mijn eerste Bio Sac 200 opbaring. Voor mij en de familie die ik mocht begeleiden een prachtige ervaring..”

Karen AdmiraalUitvaartbegeleider

Via mijn begrafenisonderneming verzorg ik iedere gewenste vorm van opbaring dus ook de opbaring met koelplaat, graszoden of thanatopraxie. Jullie wens staat voorop.

Wat is de Bio Sac 200?

Deze manier van opbaren bestaat uit 2 filters met 2 hoofdbestanddelen; actieve koolstof en geïmpregneerde klei. Deze twee stoffen absorberen gassen en geuren waardoor het lichaam op een natuurlijke manier geconserveerd wordt volgens een scheikundig proces (de Vanderwaalskrachten). De filters worden op de blote onderbuik van het lichaam gelegd, precies daar waar in ons lichaam de grootste organen zitten. Direct na het plaatsen van de filters, het liefst binnen 6 uur na overlijden, worden gassen en geuren opgenomen, waardoor het lichaam op natuurlijke wijze wordt geconserveerd.

Het mooie van deze opbaarmethode is dat er geen koeling gebruikt hoeft te worden. Een dierbare blijft op kamertemperatuur wat zoveel prettiger aanvoelt voor de nabestaanden.

 

De voordelen van een Bio Sac 200 opbaring op een rijtje:

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Geen geluid van een koeling
  • De overledene blijft kamertempratuur en voelt niet ijskoud aan
  • Het lichaam van de overledene wordt met rust gelaten
  • Overledene heeft een natuurlijke uitstraling
  • Is goedkoper dan een thuisopbaring met koelplaat

Voor kind en volwassene

Bij een volwassene worden minimaal 2 filters op de onderbuik geplaatst, bij een baby of een kind is dit er 1. Hier zijn in Nederland duidelijke regels voor gemaakt. De hoeveelheid filters en het effect van deze filters is afhankelijk van het postuur van de overledene. Bij voorkeur moeten de filters zo snel mogelijk na een overlijden en de verzorging van de overledene worden geplaatst. Het overleden lichaam is en blijft een natuurlijk proces, elk lichaam reageert anders.

Zie hier de website van de Bio Sac 200

bezoek de website

Vragen of interesse in deze manier van opbaren? Je kunt mij altijd vrijblijvend benaderen.