Skip to main content
Even voorstellen

Karen Admiraal

Met Buitengewoon Afscheid mijn eigen uitvaartonderneming maak ik het de families mogelijk afscheid te nemen op een unieke manier, in een sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Hierbij vertrouw ik op mijn gevoel en opper ik ideeën die in eerste instantie misschien wat buitengewoon zijn. Mijn ervaring is dat deze mogelijkheden tot hele bijzondere en intieme uitvaarten leiden. Tijdens de begeleiding ben ik zorgzaam, transparant, duurzaam en creatief.

Leer mij kennen

“Een buitengewoon afscheid, want elk mens is uniek. De families die voor Buitengewoon Afscheid kiezen staan open voor creativiteit, willen zich laten inspireren en hebben veel eigen invulling.”

Karen AdmiraalUitvaartbegeleider

Berlijn

Mijn passie voor het uitvaartvak begon in Berlijn, mijn tweede thuis. Vanaf mijn 22ste deed ik ervaring op bij kleine en vernieuwende ondernemingen binnen de uitvaartbranche. Een heel kostbare ervaring als ik terugkijk. Nu zoveel jaren later en vele uitvaarten verder ervaar ik het telkens weer als een voorrecht dat ik mensen mag bijstaan in één van de moeilijkste periodes van hun leven.

 

Rouw en verlies

Waarom ik als 22 jarige startte in de uitvaartbranche en waarom ik hierin zo gedreven ben? Vanaf mijn kind zijn af heb ik te maken gehad met rouw en verlies. De dood werd bij mij thuis al vroeg besproken omdat een directe dierbare het leven toentertijd niet meer mooi vond. Mijn ouders scheidden, een plotselinge verhuizing, en het telkens weer slapen in een ander bed. Het heeft ervoor gezorgd dat ik harde overgangen, transformatieprocessen van geluk, compleet zijn en liefde naar verdriet, eenzaamheid en pijn goed begrijp en herken. Het heeft er daarnaast voor gezorgd dat ik extra kan genieten van mijn leven, de liefde en geluk en dagelijks dankbaar ben dat ik mensen mag helpen bij een verlies.

Mamma-zijn

Nu 10 jaar later en vele uitvaarten verder ervaar ik het telkens weer als een voorrecht dat ik mensen mag bijstaan in één van de moeilijkste perioden van hun leven.

Nu ik zelf moeder geworden ben, kan ik mij nog meer inleven in het gevoel van rouw en verlies.

 

Abel

In juni 2021 werden mijn grote liefde Ruben en  ik voor het eerst ouders van een prachtige zoon, Abel. Het ouderschap heeft ervoor gezorgd dat ik mijn werk sindsdien vaker uitvoer samen met een fijn team van freelancers in plaats van alleen, dan blijft er tijd over voor Abel. Samen met dit team zorg ik voor een buitengewoon mooi en het liefst een duurzaam afscheid. Voor de toekomst van onze kinderen, die van Abel. Daarbij willen we ook de uitvaartwereld veranderen, makkelijker toegankelijk maken.

Karen haar uitvaartonderneming is vernieuwend, eigen, informeel, stijlvol en betrokken.

Inspireren

Mijn opleiding op de kunstacademie en mijn coaching achtergrond is terug te zien in mijn werk als uitvaartbegeleider. Ik ben ervan overtuigd dat het samen organiseren van een persoonlijke uitvaart bijdraagt aan een goede start van de rouwverwerking. Het gezamenlijk vormgeven aan het afscheid is voor mij essentieel, en visie op zich. Weet je niet goed wat je wilt? Ik inspireer je graag!

De kennis die ik heb als coach is terug te zien in mijn gesprekken binnen terminale situaties en complexe (gezins-) situaties. Zo lukt het mij lucht te brengen in de zwaarte van het onderwerp en rust en overzicht te geven in de emotionele chaos.

Duurzame uitvaart

De uitvaartwereld zichtbaarder maken, losser, duurzamer maar vooral ook esthetisch mooi vorm te geven met elementen die bij het geleefde leven passen. Zoals een ceremonie in eigen tuin, op een natuurbegraafplaats of in je lieveling café/restaurant. Duurzame keuzes zoals een bloemstuk met elkaar maken met bloemen uit eigen tuin. En de uitvaart niet te veel uitbesteden aan derden, dus misschien wel het rouwritje met eigen personenauto of camper en een kist of wade zelf maken…

Wij staan achter iedere vorm en keuze, als het maar goed past en goed voelt. 

 

Meer weten over een duurzame uitvaart?

Lees meer

Samen maken we jouw uitvaart bijzonder. Ontmoet ons team om te zien wie er voor je klaar staan.