Skip to main content

Samen maken we elke uitvaart buitengewoon

Ontmoet het team
Karen Admiraal op begraafplaats in Eindhoven
Eigenares en uitvaartbegeleider regio Noord-Brabant

Karen Admiraal

Met mijn eigen uitvaartonderneming Buitengewoon Afscheid, maak ik het de families mogelijk afscheid te nemen op een unieke manier. In een sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden.

Met mijn eigen uitvaartonderneming Buitengewoon Afscheid, maak ik het de families mogelijk afscheid te nemen op een unieke manier. In een sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Hierbij vertrouw ik op mijn gevoel en opper ik ideeën die in eerste instantie misschien wat buitengewoon zijn. Mijn ervaring is dat deze mogelijkheden tot hele bijzondere en intieme uitvaarten leiden. Tijdens de begeleiding ben ik zorgzaam, transparant, duurzaam en creatief.
Zorgen voor, ontzorgen, organiseren, inleven, zomaar een paar karaktertrekken die mij goed passen.
Maud Jansen
Freelance uitvaartbegeleider regio Noord-Brabant

Maud Jansen

Na een hele tijd werkzaam te zijn geweest in de wereld van ontwikkelingssamenwerking en eventstyling was het tijd voor een break. Meer van de wereld zien en me laten inspireren door wilde natuur en andere culturen.....

Na een hele tijd werkzaam te zijn geweest in de wereld van ontwikkelingssamenwerking en eventstyling was het tijd voor een break. Meer van de wereld zien en me laten inspireren door wilde natuur en andere culturen. Ik stapte met het minimale op de fiets en vertrok de wereld in. Reizen per fiets is vertragen. Je bent in het hier en nu, je leeft dichtbij de elementen. Ook is er veel tijd om met mensen in gesprek te gaan en te leren van andere samenlevingen.
Na vele kilometers, hoge bergen en mooie dalen was ik terug in Nederland en voelde: ik wil zinvol werk doen. Werk waar ik voldoening uit haal. Passend bij mijn kwaliteiten zoals organiseren, flexibel en invoelend zijn, creativiteit met oog voor detail. Nooit had ik bedacht dat het werk van uitvaartbegeleider hierbij zou passen. Maar door Karen kwam ik op dit spoor en ontwaakte er een vlammetje.
Karen’s manier van werken inspireert me. Aansluiten bij de familie, hen volgen in hun ideeën en wensen voor een passend afscheid. Met zachtheid en warmte, met regie bij de familie. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een afscheid vorm te kunnen geven zoals het bij je past. Ook als de keuzes niet alledaags zijn. Ik zie het als een eervolle taak om anderen hierbij te begeleiden zodat het afscheid van je dierbare voor jullie klopt. Binnen Buitengewoon Afscheid heb ik mijn plek gevonden.
Gloria Leyenaar Chan
Freelance uitvaartbegeleider regio Zuid-Holland

Gloria Leyenaar - Chan

Tijdens de opleiding voor uitvaartbegeleider kwam ik in contact met Karen Admiraal, eigenaar van Buitengewoon Afscheid. Ik was meteen ...

Tijdens de opleiding voor uitvaartbegeleider kwam ik in contact met Karen Admiraal, eigenaar van Buitengewoon Afscheid. Ik was meteen onder de indruk van haar visie op de uitvaartbranche, van haar verrassende werkwijze. Ze heeft mij vanaf onze eerste ontmoeting meegenomen in hoe zij vanuit haar hart de nadruk legt op de begeleiding van nabestaanden bij het samenstellen van een afscheid. Juist deze nabestaanden geeft zij de regie over de uitvaart, Karen inspireert vooral.

Zorgen voor, organiseren, inleven, zomaar een paar karaktertrekken die mij goed passen. Ik ben Gloria Leyenaar – Chan en ik ben van Chinese afkomst. Zoals veel kinderen van de eerste generatie Chinese immigranten, hadden ook mijn ouders een Chinees restaurant. Van kinds af aan heb ik meegewerkt in hun zaak, later in andere horecabedrijven. Ervoor zorgen dat anderen het naar de zin hadden, dát was wat mij een tevreden gevoel gaf. En met vertrouwen in dat gevoel ben ik in 2021 gaan zoeken naar wat ik echt graag wilde gaan doen, een vak waar ik ook heel veel voldoening uit kon halen. Ik was toe aan verandering, aan anders, aan de verdere ontwikkeling van mij als mens. Waar was ik nu eigenlijk goed in?

Uitvaartbegeleider, niet echt een beroep dat je als kind benoemt als iemand vraagt wat je later wilt worden. En toch is dit beroep wat nu het beste bij mij past. De manier waarop Karen vorm geeft inspireert mij en neem ik nu als inspiratie mee bij de families die ik mag begeleiden. Karen bood mij aan om haar te assisteren bij een uitvaart. Alsof het zo moest zijn, volgde er vrijwel direct een begeleiding in Den Haag, mijn woonplaats. Inmiddels heb ik een aantal uitvaarten namens Buitengewoon Afscheid mogen begeleiden. Van Karen heb ik geleerd om tijdens een begeleiding juist te vertragen, een stap achteruit te nemen en niet gelijk met oplossingen te komen. Haar visie? Vooral de families zelf laten bedenken wat zij willen.

Uitvaarten binnen de Chinese gemeenschap verzorgen is een persoonlijke missie op zich. De tweede generatie heeft in de basis weinig kennis over Chinese tradities en rituelen. Er heerst nog een flink taboe over het praten over de dood binnen deze cultuur. Mijn Chinese roots en de bijbehorende normen en waarden die ik van mijn ouders heb meegekregen neem ik mee in uitvaarten binnen deze gemeenschap; behulpzaam zijn, respect hebben en dienstbaar zijn.

Ik ben trots dat ik uitvaartondernemer ben voor Buitengewoon Afscheid.

Els Rientjes
Freelance uitvaartbegeleider regio Noord-Holland

Els Rientjes

Als producent in de film- en tv-wereld ben ik gewend ervoor te zorgen dat alles op tijd aanwezig is om iets te creëren ...

Als producent in de film- en tv-wereld ben ik gewend ervoor te zorgen dat alles op tijd aanwezig is om iets te creëren. Die ervaring en kennis kan ik inzetten bij een uitvaart, zodat naasten aan een buitengewoon afscheid een warme herinnering over houden.

Toen ik begon als uitvaartondernemer ontmoette ik Karen. Een jongedame met een buitengewone zachtheid voor het vak en een grote dosis ambitie. Wij werkten graag samen, ik zag met hoeveel liefde zij de verzorging van een overledene deed en hoe zij rust uitstraalde naar de familie, heel bijzonder voor zo’n jonge vrouw.

Karen verhuisde en ik miste een collega. We bleven vrienden met een gemeenschappelijke passie. De regie over een uitvaart bij de familie laten. De nabestaanden helpen uitvaartkeuzes te maken die passen bij het leven van hun geliefde. Zo wordt elk afscheid persoonlijk. Wij kunnen binnen elk gesteld budget zorgen dat het afscheid een herinnering wordt die hen troost en kracht geeft om door te gaan in het leven.

Buitengewoon Afscheid voelt vertrouwd voor mij. Ik begeleid families met dezelfde passie en liefde als Karen Admiraal dat doet.
Zie hier de uitvaartlocaties in Els haar werkgebied: www.buitengewoonafscheid.nl/noord-holland

Leonie Kraan
Uitvaartspreker

Leonie Kraan

Leonie van Zeg het met Liefde helpt je bij het vinden van de juiste woorden tijdens een afscheidsceremonie. Ze is onderdeel van Buitengewoon Afscheid ...

Leonie van Zeg het met Liefde helpt je bij het vinden van de juiste woorden tijdens een afscheidsceremonie. Wanneer een spreker ondersteuning nodig heeft bij het schrijven van een speech, of wanneer er veel emoties zijn, geeft het rust om dit uit handen te geven. Leonie kan dit prachtig voor jou uitspreken en verwoorden.
Marieke van Ooyen assistent van Buitengewoon Afscheid in Eindhoven voor persoonlijke en bijzondere uitvaarten
Asssistent Buitengewoon Afscheid

Marieke van Ooyen

De assistente van Buitengewoon Afscheid; onze rechter hand tijdens uitvaarten. Marieke is een meedenkend en prettige persoonlijkheid om erbij te hebben op de dag van de uitvaart.

Marieke is onze assistente; onze rechterhand tijdens uitvaarten. Marieke is een meedenkend, rustig en prettige persoonlijkheid en fijn om erbij te hebben op de dag van de uitvaart. Haar missie is ook dat een afscheid buitengewoon mooi mag zijn, een laatste podium waarbij de eigenheid van de overledene voelbaar en te zien is in alles. Haar empatisch karakter, haar levenservaring en ervaring op het gebied van duurzame uitvaarten, maakt dat ze haar rol binnen Buitengewoon Afscheid met liefde tot uiting brengt.
Yvette Vlaar
Fotograaf Buitengewoon Afscheid

Yvette Vlaar

Buitengewoon Afscheid heeft met veel uitvaartfotografen mogen samenwerken, Yvette is en blijft één van de beste. Naast een prettige persoonlijkheid ...

Buitengewoon Afscheid heeft met veel uitvaartfotografen mogen samenwerken, Yvette is en blijft één van de beste. Naast een prettige persoonlijkheid maakt Yvette prachtige beelden en is haar aanwezigheid bijna onzichtbaar. Haar foto’s zijn een herinnering én troost voor later. Dit horen wij regelmatig terug van families. Wanneer jullie als familie de dagen van het afscheid fotografisch willen laten vastleggen, stellen wij haar graag voor als fotografe. Geheel vrijblijvend, het is en blijft jullie eigen keuze.
Vincent Smit
Videograaf Buitengewoon Afscheid

Vincent Smit

De videograaf van Buitengewoon Afscheid; het filmisch vastleggen van herinneringen. Vincent is een rustige en prettige persoonlijkheid en ó zo creatief en kundig ...

De videograaf van Buitengewoon Afscheid; het filmisch vastleggen van herinneringen. Vincent is een rustige en prettige persoonlijkheid en ó zo creatief en kundig! Hij maakt prachtige beelden die tijdens de uitvaart of na de uitvaart getoond kunnen worden. Denk aan een mooie en persoonlijke biografie die jullie tijdens het leven filmen en die vervolgens tijdens de uitvaartceremonie bekeken wordt. Of een video opname van de thuisopbaring en het afscheid dat naderhand gedeeld kan worden onder geliefden. Het terugzien van bewegende beelden en het horen van de stem van een geliefde bied troost en fijne herinneringen.
Duurzame bloemist Buitengewoon Afscheid

Marieke Verhees

Marieke werkt met aandacht, oog voor de natuur en een hoop creativiteit. Het mooiste vinden wij Marieke haar bloemenrituelen...

Marieke werkt met aandacht, oog voor de natuur en een hoop creativiteit. Het mooiste vinden wij haar bloemenrituelen. Zoals het tuinritueel waar Marieke samen met de naasten de (pluk)tuin in gaat en samen het bloemstuk voor op (of naast) de kist, mand of baar maakt. Of een bloemenritueel tijdens of voorafgaand aan de uitvaartceremonie. Hier gaat vaak aan vooraf dat in de rouwkaart wordt gevraagd om een losse onverpakte bloem, soms zelfs een specifieke kleur of soort. Marieke neemt dan een groen basis-bloemstuk mee en plaatst daar bij binnenkomst van de gasten alle meegebrachte bloemen in. Daarna wordt het bloemstuk bij de overledene geplaatst. Naast een prachtig ritueel ook duurzaam voor onze moederaarde.
Persoonlijke kistenmakers

Mark Beerens en Dimitri Jagtenberg

Twee fantastische kunstenaars die sinds 2014 ervoor zorgen dat er persoonlijke uitvaartkisten/manden/baren bestaan..

Mark en Dimitri werken regelmatig samen met Buitengewoon Afscheid. Deze twee fantastische kunstenaars hebben in 2014 hun bedrijf Beerenberg opgezet. Hun bedrijf ontstond toen zij zelf een kist moesten bouwen en schilderen na een eigen verlies. Het maakproces was voor hun een prachtige en mooie beleving, een intieme manier om met de rouw om te gaan, het gevoel dat je iets belangrijks kan meegeven. Omdat er zoveel persoonlijke reacties waren tijdens de uitvaart zijn zij gaan bedenken hoe ze dit vaker konden doen. Ze hebben hun krachten gebundeld en zijn een bedrijf gaan opzetten wat unieke kisten op maat kan maken met aandacht en kwaliteit.

Karen heeft ons de dagen na de dood van onze vader liefdevol en persoonlijk begeleid. Ze voelde goed aan welke sfeer voor ons belangrijk was en betrok ons in elke stap die gemaakt moest worden. Het resultaat was een eerlijk en oprecht afscheid, van ons en door ons. Nogmaals dank hiervoor.

Familie van Haven

Gelukkig kwamen we in contact met Karen. Door haar ideeën en liefde voor het vak heeft zij er voor gezorgd dat de weg naar de uitvaart en de uitvaart zelf, tot in de puntjes verzorgd was. Zij is goed op de hoogte wat allemaal mag en kan tijdens een uitvaart. Hier hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt.

Agnes

Het afscheid van mijn tante was prachtig.. Karen heeft ons met zoveel rust, openheid, integriteit, warmte, liefde en creativiteit, bijgestaan.. Karen heeft een hele verfrissende zienswijze richting de dood.., die mij persoonlijk erg aanspreekt.. Uiteraard was het een hele verdrietige periode, maar zeer zeker ook een hele bijzondere.., die ik niet snel zal vergeten.. Heel veel dank Karen voor alles.. Lieve groet,

Patty

Ik heb Karen leren kennen als een zeer betrokken, zorgzame en integere vrouw. Met haar creativiteit, oog voor details en jouw uniciteit geeft zij ruimte aan een afscheid dat zowel troostend, voedend als helend is; een buitengewoon waardevol afscheid!

Willy

Karen was er vanaf het eerste moment dat we wisten dat onze moeder, schoonmoeder, oma zou gaan overlijden bij. Ze heeft ons vele opties en aanvullingen gegeven. Dingen waar je als leek niet aan denkt. Ook stond ze open voor creatieve invulling en dacht daar ook actief in mee. Hele fijne en liefdevolle persoonlijkheid.

Natasja de Leeuw