Skip to main content
Een afscheid om nooit te vergeten

Een buitengewone uitvaart vraagt voor buitengewone benadering

Een groot aantal van de mensen die wij mogen begeleiden bij overlijden, zien of spreken wij vooraf. In een voorgesprek worden alle uitvaartwensen uitgebreid besproken en vastgelegd. Op deze manier ontstaat er rust, duidelijkheid en soms zelfs meer creativiteit dan wanneer je hoofd en hart vol verdriet zijn direct na overlijden.

Samen bespreken we jouw laatste wensen.

Het boekje kun je alleen, samen met je naasten of met mij invullen.

Jouw uitvaart, precies zoals jij die graag wil.

“Echt zo super begeleid in deze moeilijke periode, dingen waarvan je dacht hoe gaan we dat ooit doen, kwamen vanzelf tot stand onder begeleiding van Karen. Maar wel helemaal op onze manier, echt zo fijn en ontzorgend.”

MARLEEN HOOGLAND

Uitvaartwensen vooraf bespreken

Praten over de uitvaart voelt voor veel mensen een stapje te ver, je staat nog zó in het leven. Toch is het juist goed dat wij elkaar alvast leren kennen en dat jij je wensen vrijblijvend bespreekbaar/kenbaar maakt. Bij ziekte of verval van je krachten komt er namelijk zoveel op jou en je familie af en moet er in korte tijd zoveel geregeld worden. Dan is het fijn als bepaalde wensen al bekend en genoteerd zijn. Ook creëert een voorgesprek een duidelijk overzicht. Een stukje houvast. Dat wat we met besproken hebben, werken we uit en bewaren we beiden. Ook ontvang je een kostenbegroting naar aanleiding van de besproken wensen. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Wensenboekje Buitengewoon Afscheid

Buitengewoon Afscheid heeft voor jou een uitvaartwensen boekje ontwikkeld. Een overzichtelijk boekje wat je stapsgewijs meeneemt in de keuzes die er gemaakt moeten worden. Van de keuze tussen begraven of cremeren tot persoonlijke wensen voor muziek, kleding, uitvaartkist, locatie en catering. Al je wensen en extra notities kun je in dit handzame uitvaartwensenboekje noteren.

Het boekje kun je alleen, samen met je naasten of met Buitengewoon Afscheid invullen. Door je wensen vast te leggen, houd je de regie van jouw uitvaart in eigen handen en geef je je naasten rust en duidelijkheid in de week van de uitvaart.

Altijd anders

Iedere familie is buitengewoon

We verzorgen dat wat nodig is. Bij sommige families staan wij meer op de achtergrond omdat zij veel zelf regelen, andere families wensen meer begeleiding en sturing.

We zijn flexibel met heel veel ervaring en denken daarom graag mee met alles wat jij belangrijk vindt en terug wilt zien in het afscheid.

Op Hodenpijl uitvaart in Schipluiden
Kleurrijke uitvaart in Den Bosch

Aan de slag

We maken samen to do lijstjes en regelen alles wat gedaan kan worden. Een uitvaart organiseren in maar zes werkdagen is soms een hele uitdaging. Een goede voorbereiding kan zorgen voor meer rust en zekerheid tijdens de weken voor het overlijden en de uitvaartweek.

Zo verzamelen en verwerken we het liefst vooraf al de adressen van de genodigden in een Excel document van Buitengewoon Afscheid. We kunnen samen de locatie van het afscheid alvast bezichtigen en vastleggen, net zoals de keuze voor crematie of begraving. Het (natuur)graf kan alvast worden gereserveerd, we kunnen de rouwkaart alvast kiezen en ontwerpen en een proefdruk laten maken. Misschien wil je de mand/kist/baar/wade alvast zien, bestellen of misschien wel bij het maakproces betrokken worden. De keuzes maak jij, het ritme bepaal jij ook, wij reiken alleen de buitengewone mogelijkheden aan.

Zorgvuldig en met liefde afscheid nemen, waar en hoe je ook verzekerd bent

Ook met een uitvaartverzekering

Benieuwd wat jouw uitvaart kost of heb je vragen over de uitvaartverzekering die je hebt afgesloten? Graag kijk ik met je mee, maar weet dat je altijd keuzevrijheid hebt met wie je het afscheid vormgeeft.

Bij zowel een diensten- als kapitaalverzekering kunnen er nog steeds kosten vergoed worden.

Uitvaartverzekering