Skip to main content
Baby -en kinder uitvaarten
Babyuitvaart

Jullie kind verdient een mooi en liefdevol afscheid

Het ergste wat je als ouder kan overkomen is het verliezen van je kindje en op dat moment wordt je ook geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Graag help ik jullie tijdens deze verdrietige dagen en maken we hier samen een mooi en liefdevol afscheid van, want dat verdient jullie kindje.

Lees meer

Zie hieronder wat voorbeelden van diensten, producten of ideeën die kunnen bijdragen aan een mooi afscheid. Omdat de keuzes maar één keer gemaakt kunnen worden breng ik jullie graag met hen in contact.

Mandjes & kistjes voor prematuur kindje of baby

Mandjes & kistjes geschikt voor een baby.

Bij het overlijden van een kindje moet je ineens een aaneenschakeling van keuzes maken. Belangrijke keuzes die maar één keer gemaakt kunnen worden. Ik adviseer je daarbij alles te doen wat goed voelt, troost geeft en passend aanvoelt. In rust en met liefde, voor jullie zelf en voor het kindje.

Wanneer het overlijden tijdens de zwangerschap plaatsvindt:

  • Koeling: Buitengewoon Afscheid maakt gebruikt van een koeling die speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Dit kan onder het kindje in het wiegje, mandje of kistje worden gelegd. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijk naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd.
  • Koelelementen: dit zijn elementen die je zelf kunt aanschaffen in verschillende formaten en onder het kindje worden gelegd. De koelelementen moeten om de 3 a 4 uur vervangen worden. Iets wat sommige ouders absoluut niet erg vinden, op deze manier kunnen ze nog voor hun kindje zorgen.
  • Watermethode: Wanneer jullie kindje in het eerste en tweede trimester van de zwangerschap is overleden dan is dit een mooie en goede opbaringsmethode. Net zoals het (vrucht)water, leg je met de watermethode het kindje in het water. Met deze methode treedt er geen verkleuring op en neemt het kindje een natuurlijke houding aan, de foetushouding. Het kindje kan uit het water genomen worden om te worden vastgehouden en geknuffeld.

Bij een voldragen baby

  • Bio Sac 200: een natuurlijke methode waarbij het kindje niet gekoeld wordt. De Bio Sac is een filter met actieve koolstof en klei die op de buik wordt gelegd. De filter zorgt, net zoals de koeling, dat het veranderingsproces wordt vertraagd. Een methode waar ik veel ervaring mee heb en veel ouders tevreden over zijn. Dit heeft vooral te maken met de aanraakbaarheid, het kindje voelt niet koud aan.
  • Graszoden: een natuurlijke en duurzame opbaringsmethode waarbij het kind niet gekoeld wordt. Gras heeft een verkoelend effect, lees op de pagina duurzame crematie of begrafenis hier meer over.
  • Koeling: Buitengewoon Afscheid maakt gebruikt van een speciale kist of bed koeling die is ontwikkeld voor baby’s. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijken naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd. Jullie kindje zal bij deze methode wel koud aanvoelen.
  • Thanatopraxie: ook wel lichte balseming genoemd. Thanatopraxie is een behandeling die je kindje ondergaat en circa 2 uur duurt. Na deze behandeling hoeft het lichaam niet gekoeld te worden en neemt het de omgevingstemperatuur aan. Omdat de aanraking veel vertrouwder voelt bij deze methode maakt het dat veel ouders hiervoor kiezen.

Kosten

Tijdens een vrijblijvend voorgesprek bespreken we jullie wensen. Waar hebben jullie mij bij nodig en wat doen jullie graag zelf? Sommige families willen veel zelf organiseren, ik ondersteun dan alleen daar waar nodig is, bij de praktische en wat ingewikkeldere zaken. Na aanleiding van dit kennismakingsgesprek maak ik een kostenbegroting op. Wanneer tijdens de week van de uitvaart blijkt dat mijn hulp toch meer gewenst is kan dat natuurlijk altijd nog.

Bij een babyuitvaart hanteer ik een vast starttarief wat is gebaseerd op mijn uurtarief van €90 euro. De totaal kosten van een uitvaart variëren gemiddeld tussen de €3000 – €9000.